„Současně tak můžeme přijmout proti předchozím rokům větší počet uchazečů, kapacita naší školy se zvýší ze 650 na 700. Zápisem v červnu jsou dnes všechny obory naplněny, máme dokonce čekatele, kteří doufají, že se pro ně některé místo uvolní. Tradičně velký zájem je o výtvarný obor, v hudebním oboru se nejvíce zájemců hlásí na hru na kytaru. Naše škola kromě cimbálu a lidových nástrojů učí hru snad na všechny nástroje. Já osobně mám radost, že se vracíme k výuce hry na klasické nástroje, letos totiž po dlouhé době stoupl zájem o hru na housle a klavír. Přesto bychom uvítali zájemce o hru na basové nástroje, baskytaru a tubu," říká ředitel ZUŠ Ondřej Šedivý.

Roudnická „zuška" má ve městě tři pracoviště, kam jsou soustředěny obory hudební, výtvarný a literárně dramatický, a také tři detašovaná pracoviště při základních školách ve Straškově Vodochodech, v Budyni nad Ohří a v Horních Beřkovicích.

O výuku se stará 38 učitelů a škola má celkem 42 zaměstnanců. Žáci a soubory dosahují každý rok výborných výsledků na soutěžích a ročně několik absolventů úspěšně složí zkoušky na konzervatořích.

Na druhou stranu stoupá počet žáků, kteří nemají motivaci v rodinách, chybí jim ctižádostivost a trpělivost a při prvním nezdaru to vzdají a skončí s přípravou ještě před absolvováním prvního sedmiletého stupně.