„Na místě se už betonuje a není nikde ani označení stavby, které je ze zákona povinné,“ upozornil čtenář, který kolem stavby každý den projíždí.

V případě, že by se na místě budovaly základy areálu, je podle vedoucího litoměřického stavebního úřadu Jana Nejtka stavební povolení bezpodmínečně nutné. „Pokud by probíhaly například betonovací práce, je určitě potřebné povolení,“ říká Nejtek.

Práce na proměně pole ve staveniště jsou v současnosti ve fázi, kdy se pokládají se základy pro inženýrské sítě a začíná se válcovat podloží pro základové desky. O stavební práce ale podle vedoucího lovosického stavebního úřadu Petra Soldona v tuto chvíli zatím nejde.

Na dotčeném území probíhají pouze terénní práce a ty povolení nepodléhají. "V tomto případě to představuje sejmutí ornice a její přesunutí, kácení dřevin a přeložky sítí, které nevyžadují povolení. Rozhodně neprobíhají betonářské práce. Práce, které jsou nicméně v současné chvíli nejvíce patrné, se týkají vylepšení poměrů pod budoucími základy stavby a to prováděním injektáže. Jejich provedení není podmíněno povolením podle stavebního zákona," tvrdí Soldon.

Nový logistický park bude mít celkovou rozlohu budov téměř 130 tisíc metrů čtverečních. Areál připravuje průmyslový developer P3. Ten také ubezpečuje, že vše probíhá zcela legálně.

K vážné dopravní nehodě došlo ve čtvrtek v  půl sedmé ráno v Lovosicích na silnici 1/15 poblíž hasičské stanice.
FOTO: Čtyři auta a kamion se srazily v Lovosicích

„V našem budoucím parku zatím probíhají přípravné práce jako například archeologický průzkum, skrývka ornice, příprava štěrkových ploch nebo kontrolní zkoušky zemin pro stabilizaci,“ říká šéf výstavby Tomáš Kubín.

Podle něj je vše v souladu s platným územním rozhodnutím a dalšími povoleními. „Zahájení samotné výstavby první haly odhadujeme na přelomu roku po předpokládaném vydání stavebního povolení,“ doplňuje Kubín.

Šéf výstavby dodává, že první fáze projektu by měla skončit v druhé polovině příštího roku.

Rozsáhlý logistický park roste na východním okraji Lovosic poblíž obce Lukavec. Logistický komplex má mít celkovou plochu 32 hektarů, což odpovídá rozloze třiapadesáti fotbalových hřišť. V něm budou stát čtyři haly, jejichž celková rozloha bude přibližně 125 000 metrů čtverečních. Výstavba 1. fáze započne pravděpodobně na přelomu roku, kdy se očekává vydání stavebního povolení.

ROZHODLO DOBRÉ UMÍSTĚNÍ

Zatímco většina velkých firem v Lovosicích, ale i celém kraji bojuje s nedostatkem pracovních sil, nárůst zhruba tisícovky volných pracovních pozic radnice vítá.

Společnost si místo vybrala hlavně díky blízkosti dálnice D8 a snadnému dosahu německé průmyslové zóny v Drážďanech a Lipsku, kde je rozvinutý zejména automobilový průmysl. K přepravě by však chtěla využívat i železnici a vodní dopravu po Labi.

Lovosice, ilustrační foto.
V Lovosicích řeší infrastrukturu. Opraví vozovky, zlepší parkování