Třebenice

Vládnout budou zkušení spolu s nováčky

TřebeniceTřebenice - Těsně dopadly volby v Třebenicích. Současná starostka Martina Patrovská nakonec však dokázala obhájit svůj post, když voliči jejímu uskupení Aktivní kandidáti odevzdali více než polovinu platných hlasů (celkem 53,5%). V zastupitelstvu tak získá osm mandátů.

O jedno křeslo méně připadne uskupení, které do voleb vedla současná místostarostka Eva Hajná. Co se týče počtu odevzdaných hlasů, po obou zmíněných ženách si mezi osobnostmi nejlépe vedl bývalý starosta města Václav Vobořil. Do zastupitelstva se ale probojovala například i policejní mluvčí Pavla Kofrová z Kololeče.

„Netajíme se tím, že jsme do toho šli všichni společně. Lidem jsme nabídli již zkušené politiky i nové tváře a nakonec to tak voliči i namíchali. Jsem ráda, že někteří současní zastupitelé ve vedení města zůstanou a budou tak smět pokračovat v započatých věcech. A nováčci snad přinesou na radnici svěží vítr," zhodnotila výsledek voleb starostka Martina Patrovská.

Ve funkci by ráda pokračovala. „Jednání nás ještě čekají a stát se může cokoli. Předpokládám ale, že se velké změny v tomto ohledu dít nebudou," dodala Patrovská.

ZastupiteléAktivní kandidáti : Martina Patrovská, Václav Vobořil, Venuše Klupáková, Pavla Kofrová, René Pospíšil, Jaromír Křivohlavý, Vladimír Novotný, Giovanni Capiali ;
Společně pro Třebenice a místní části: Eva Hajná, Vítězslav Ludwig, Klára Pospíšilová, Antonín Čepelák, Marie Karlíková, Eva Skokanová, Martin Kapr


Úštěk

Shodují se na koupališti a chodnících

Úštěk.Úštěk - V Úštěku a jeho rozlehlé spádové oblasti, která zahrnuje i 21 obcí, zvítězilo Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst, které vede současný starosta Petr Kundrát. Získali 24 % a čtyři křesla v patnáctičlenném zastupitelstvu. Na druhém místě skončilo SNK-ED s 18 % a třemi mandáty. Na třetím místě ANO 2011 s 15 % hlasů a dvěma mandáty v zastupitelstvu.

Dosavadní starosta a lídr vítězného sdružení Petr Kundrát vyzdvihl především volební účast. „Děkuji lidem, že přišli k volbám, a současně za podporu našeho hnutí. Výsledky jsou pro nás signálem, že musíme více komunikovat s lidmi v místních částech. Jinak se nyní rozjíždějí jednání s lidmi, kteří se do zastupitelstva dostali, o tom, jak to bude. Věřím, že se dohodneme. V základních věcech se shodujeme. Jde o opravy chodníků ve městě nebo o řešení koupaliště," shrnul Pavel Kundrát.

Ani Úštěku se nevyhnul ostřejší konec předvolební kampaně. Neznámí vandalové tu například poničili jeden z politických bannerů. Shodou okolností patřil starostovu Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst.

„Snažili jsme se předvolební materiály neumisťovat do historického centra. Naši příznivci tento banner tedy instalovali na okraj města, kde byl mimo dohled, čehož někdo využil. Nevím o tom, že by v této souvislosti bylo podáno trestní oznámení," dodal Pavel Kundrát.

ZastupiteléSdružení HNHRM, NK: Pavel Kundrát, Vít Kasper, Petr Plaček, Pavel Čampulka;
SNK Evropští demokraté: Petr Elísek, Otto Mordych, Jiřina Suchánková;
Strana zelených: Zdeňka Táborská, Martin Kostelný;
ANO 2011: Alena Šulíková, Veronika Šturalová;
KSČM: Karel Knop, Jan Kovář;
PRO ÚŠTĚCKO: Eva Vraštilová;
„Sdružení nestraníků": Bohumír Jasanský


Budyně nad Ohří

Budyně n. O. - Se 42% zvítězilo uskupení SNK-ED vedené dlouholetým starostou Budyně nad Ohří Petrem Medáčkem. Jeho sdružení tak získalo 7 křesel v patnáctičlenném zastupitelstvu. Druhé je s 22% Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst, třetí KSČM s 19%, čtvrtá KDU-ČSL s 15%.

ZastupiteléSNK Evropští demokraté: Jana Rážková, Petr Medáček, Blanka Horáčková, Michal Vogel, Ivan Munzar, Miloš Šifalda, Veronika Tajovská;
HNUTÍ ZA HARMONICKÝ ROZVOJ OBCÍ A MĚST: Jan Medonos, Milena Doušová, Ladislava Rážková;
KSČM: Václav Svoboda, Václav Krpeš, Jiří Hubáček;
KDU-ČSL: Petr Kindl, Jarmila Vančová