Na problémy s dodávkami vody upozornil redakci občan Vrbičan. „Máme právo od vodárenské společnosti dostávat vodu v dostatečné kvalitě," je přesvědčen Marek Šteigr. Ten si už nevěděl rady, a tak zkontaktoval Deník. Ten zase společnost Severočeské vodovody a kanalizace.

„V obci ve výše položených místech se pohybuje hydrostatický tlak na min. povolené výši v rozmezí 0,15 0,25 MPa. Sebemenší problém na síti se okamžitě projeví poklesem tlaku, či výpadkem dodávky vody, v horní části obce," vysvětlila Iveta Kardianová, ředitelka komunikace a marketingu SČVK.

„V této souvislosti ve spolupráci s majitelem vodohospodářské infrastruktury Severočeskou vodárenskou společností připravujeme technické investiční řešení, které do budoucna odstraní tyto problémy," uvedla Kardianová.

Podle mluvčí SČVK vodovod ve Vrbičanech je v provozu od roku 1994. „V posledním období se vyskytlo na zásobním pásmu vodovodu několik poruch. Současně se letos realizovala větší rekonstrukce na souvisejícím vodovodu v okolí Libochovic, při níž byla nezbytná provozní manipulace na vodovodu vyžadující si přerušení dodávky vody i pro obec Vrbičany," sdělila Kardianová.

„To vše vedlo k občasnému poklesu tlaku ve vodovodní síti, který pocítili odběratelé vody. Všem dotčeným zákazníkům se omlouváme."