Stejně tomu je i v pekárně Petra Kohna v Litoměřicích. Tam už mají napečeno a cukroví balí do průhledných krabiček. „Vánoce pojímáme čistě po česku. Bez experimentování, s klasickým cukrovím a vánočkami, kterých vyrobíme asi kolem čtyř set kusů. Nejsme velká pekárna, nezaměřujeme se na množství, ale na kvalitu, aby výrobky byly vzhledné a především chutné,“ říká Petr Kohn.

Sortiment pečiva v jeho pekárně je po celý rok stejně široký, pouze na svátky, jako jsou Vánoce nebo Velikonoce, se výroba navyšuje. Také klasických vánoček se vyrobí mnohem víc. „Nabídku každý rok mírně rozšiřujeme o pečivo, na které narazíme my nebo naši zákazníci v zahraničí. Jsou to například francouzské bagety, které vyžadují těsto s delší dobou kynutí,“dodává Kohn. 

Prodej vánočních kaprů. Ilustrační foto
Kde nakoupit živé ryby na vánoční stůl? Poradí web veterinární správy