Kvůli rekonstrukci zabezpečovacího zařízení ve stanici Lovosice čeká vlaky na trati mezi Českou Lípou a Lovosicemi výluka. Od pátku 21. do čtvrtka 27. července svezou cestující na v úseku mezi litoměřickým horním nádražím a Lovosicemi autobusy. Ty pojedou ve stejné časy jako vlaky.
Informovala o tom systémová specialistka Českých drah Valerie Votočková.

„Z důvodu rekonstrukce zabezpečovacího zařízení uzavře Správa železniční dopravní cesty dnech 21. – 27. července vždy v době od 7,30 do 15,30 hodin traťovou kolej mezi stanicemi Lovosice a Litoměřice horní nádraží,“ uvedla Votočková s tím, že trať bude neprůjezdná pro všechny vlaky.

„Vlaky jedoucí v době výluky nahradí v úseku Lovosice – Litoměřice horní nádraží a opačně autobusy,“ řekla Votočková a upozornila, že tyto autobusy nebudou obsluhovat vlakovou zastávku v Žalhosticích.

Tragická nehoda mezi Chotěšovem a Brozany
Nehoda u Chotěšova má druhou oběť, malý spolujezdec zemřel

„Pro obsluhu Žalhostic bude zřízena mikrobusová linka náhradní dopravy, která bude jezdit podle výlukového jízdního řádu. A to pouze ze Žalhostic do Lovosic,“ dodala Votočková.


Cestující, kteří pojedou ze Žalhostic do Litoměřic, budou muset použít pro cestu mikrobus do Lovosic a tam si přesednout na autobus náhradní dopravy, který je doveze do Litoměřic. Za jízdné oklikou nebudou muset doplácet jízdné.

Zastávky náhradní dopravy budou umístěné před staničními budovami. Zastávka Lovosice závod bude umístěná na autobusovém stání Lovosice, závod 2.

Na 130 šermířů z 15 skupin v sobotu dobývalo jezero Chmelař
OBRAZEM: Ukrutné bitky pirátů viděly v Úštěku stovky lidí