Rekonstrukce by měla vyjít nejvýše na 332 milionů korun. Stavební práce by měly probíhat už od července do konce příštího roku. Kromě toho, že cestující budou moci pohodlněji nastupovat do vlaků, se počítá také s bezbariérovým přístupem na nástupiště.

"V rámci stavby projdou rekonstrukcí stávající čtyři nástupiště, která budou zvýšena na normovou výšku 550 mm umožňující pohodlný nástup do moderních vlakových souprav. Ostrovní nástupiště č. 2 a 3 budou dlouhá 220 metrů, 4. nástupiště bude mít stejně jako vnější nástupiště u výpravní budovy délku 170 metrů. Všechna získají nové zastřešení a osvětlení," uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Srážka dvou osobních vozů u Doksan. Jeden z vozů skončil v poli. Snímek ze začátku května 2022
Nebezpečné úseky silnic na Litoměřicku: sjezd z D8 u Doksan a v okolí Lovosic

Rekonstrukcí projde i současný podchod, chystá se jeho prodloužení pod celým nádražím až do Máchovy ulice. Zároveň dojde k doplnění výtahů, které zajistí bezbariérový přístup. "Pro příchod k 1. nástupišti bude možné využít výtah, který propojí podchod s výpravní budovou. Stavba se nedotkne současné konfigurace kolejiště, bude však provedena částečná obnova železničního svršku," doplnila mluvčí.

Přehled budou mít cestující díky novému informačnímu systému.