Ta se nejprve dotkne vlaků v úseku Lovosice – Žalhostice. Později však stavbaři zahájí také dlouho připravovanou rekonstrukci stanice Litoměřice horní nádraží a výstavbu přechodu pro pěší přes kolejiště. Vlaky tak nebudou moct zastavovat ani tam.

„Výluka bude mít dvě etapy. V době od 1. srpna do 29. října se bude opravovat most přes Labe a nebude se jezdit v úseku Lovosice – Žalhostice. V době od 30. srpna až do konce výluky, tedy do 29. října, se k tomuto úseku přidá ještě výluka pro přestavbu stanice Litoměřice horní nádraží. Při této přestavbě nebude možné jezdit vlakem do této stanice," potvrdila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Na trati bude po dobu výluky platit výlukový jízdní řád, který se připravuje. V první etapě (1. 8. – 29. 8.) pojedou za vlaky na lince U11 náhradní autobusy v úseku Lovosice – Žalhostice a zpět, vlaky linky U10 budou nahrazeny autobusem v úseku Lovosice – Litoměřice h. n. a zpět a posilové vlaky Lovosice – Úštěk a zpět budou nahrazeny v celém úseku Lovosice – Úštěk a zpět.

Ve druhé etapě (30. 8. – 29. 10.) pojedou za vlaky linky U11 Česká Lípa – Postoloprty a zpět náhradní autobusy v úseku Lovosice – Úštěk a zpět, vlaky linky U10 Lovosice – Litoměřice h. n. a zpět budou nahrazeny autobusem v úseku Lovosice – Litoměřice h. n. a zpět a posilové vlaky Lovosice – Úštěk a zpět budou nahrazeny opět v celém úseku Lovosice – Úštěk a zpět.

„Detaily České dráhy připravují a v předstihu budeme cestující informovat přímo ve stanicích a zastávkách, prostřednictvím webu ČD, informací od personálu a také formou letáků," dodala za ČD Radka Pistoriusová.