Zdejší vinobraní je naplánováno na 13. a 14. září. Akce bude opět o něco větší než v předchozím roce. Opět bude hlavním místem konání zdejší zámek.

„Tradiční Roudnické vinobraní na zámku to není pouze svátek všech příznivců vína a kvalitního burčáku. Jedná se o hudební festival s bohatým doprovodným programem," upozorňuje hned v úvodu Tomáš Pokorný z organizace Kulturní zařízení města Roudnice nad Labem, která akci pořádá.

Páteční program bude především ve znamení hudby. Od 17 hodin proběhne v zámeckém parku festival hlavně regionálních kapel. Vystoupí BAD (rock/Mělník), HOUBA (violence-punk/Ústí nad Labem), BLUEROOM (alterna-tive-rock/Roudnice nad Labem), CHORÉ VZŤAHY (rock-lo-fi/Praha), WILD ROSES (rock/Roudnice nad Labem), DTR (rock-metal/Roudnice nad Labem), THE FIALKY (punk-rock/Praha).

Hlavní program pak proběhne v sobotu 14. září, a to hned na třech scénách v zámeckém areálu. Na pódiích se představí například kapely No Name, Jaksi Taksi, Verona, Petr Kotvald, Toxique a další.

„Během roudnického vinobraní se každoročně prodá několik desítek tisíc litrů vína a burčáku, které pocházejí od osvědčených vinařů z Čech i Moravy. V celém areálu je široká nabídka občerstvení, několik desítek prodejců s dobovým zbožím a mnoho pouťových atrakcí," přibližuje Tomáš Pokorný.

Součástí festivalu je také mnoho doprovodných akcí. Tou nejoblíbenější je velká výstava historických vozidel „Historici v Roudnici" se spanilou jízdou regionem či festival komorní hudby Roudnické konsonance.

„Celý program akce je koncipován tak, že zaujme všechny věkové skupiny od předškolních dětí po seniory," uzavírá Tomáš Pokorný.