Po oba dva dny, tedy v pátek 18. a v sobotu 19. září, bude na Mírovém náměstí probíhat velkolepý historický program spojený s řemeslným jarmarkem, kejklováním, zpěvem, tancem, rytířskými turnaji, pochodem s loučemi a samozřejmě i císařským průvodem Karla IV.

Hlavní pódium před radnicí zároveň nabídne pestrý hudební program, jehož ozdobami budou například Ready Kirken, Petr Bende, Jelen či MIG 21. Vyvrcholením sobotního programu bude úchvatná ohňová show v podání skupiny Amanitas, kterou návštěvníci uvidí po vystoupení kapely MIG 21 přímo před hlavním pódiem.

Scénu na Dominikánském náměstí ovládne v sobotu moderní pojetí jazzu a swingu v podání Leny Yellow, Paula Batto, Sarah & The Adams a místních Swing Coffee, zatímco v pátek opět zazáří hudební tělesa a muzikanti litoměřické ZUŠky.

Lidé by si neměli nechat ujít ani scénu na nádvoří Divadla K. H. Máchy, která byla novinkou už vloni. V pátek si na něm zazpívají litoměřické pěvecké sbory, celá sobota bude určená dětem i dospělým, kteří dětmi být nepřestali. V programu se představí soubory Pohadlo, Li-Di, Vlkoryb, Dřevěné divadlo Honzy Hrubce a Sváťa. Po celý den se mimo jeviště o interaktivní zábavu postará divadlo Drak. K sezení budou připravené lavičky a k povalování na zemi také deky.

Na nádvoří Hradu, odkud bude v sobotu před 14. hodinou vycházet královský průvod, mohou návštěvníci mezi hudební produkcí zase navštívit hradní sklep nebo se zapojit do ochutnávky vín.

Organizační tým MKZ rovněž naplánoval rozšíření programu taneční hudby na Kostelním náměstí, která potěší své příznivce v pátek i v sobotu. Páteční program navíc zpestří živí hudebníci.

Na dětské návštěvy pak čeká procházka po strašidelném sklepení, kde se o hrůzyplný program postarají pracovníci DDM Rozmarýn (v pátek od 17 do 19 hodin), lunapark na parkovišti u Hvězdárny a program v ulici Máchovy schody.

„Program letošního vinobraní zahrnuje celkem 123 hodin zábavy na 6 scénách v podání téměř čtyř stovek protagonistů. Pro jeho rozsah jsme letos zvolili propagační materiál ve formě leporela, které je velmi přehledné a navíc ho lze vzít pohodlně do kapsy s sebou," doplnila ředitelka Kmoníčková s tím, že leporelo je už nyní k dispozici na pokladnách MKZ a v informačním centru.