Každoročně se návštěvníci mohou těšit na honosný program z doby dávno minulé, neboť historická scéna s tradičním řemeslným jarmarkem, rytířskými souboji, ohnivými tanci a krásnou hudbou má na Mírovém náměstí výsostné místo i vlastní scénu.

Do města přijíždí i sám Karel IV. s velkým průvodem, aby litoměřickým měšťanům předal do správy vinice na vrchu Radobýl. Pro všechny je návštěva této slavnosti důvodem hodit běžné starosti za hlavu a poveselit se s přáteli u dobrého vína.

Víno teče proudem, hudba hraje, grilované klobásky voní a desítky vinařů soutěží o nejlahodnější burčák a přízeň návštěvníků. Taková atmosféra panuje tradičně na litoměřickém vinobraní.

Každý z příchozích si v pestrém programu hlavní scény, kde zazní cimbálovka, dechovka, country, pop či big-beatová muzika, přijde na své. Program je připraven také pro nejmenší, neboť dětská scéna je připravena v pátek na Dominikánském náměstí. Tamtéž jsou zváni po celou sobotu příznivci jazzu, soulu, swingu či R&B.

Dalším místem dobré zábavy je nezávislá scéna na Lodním náměstí a především Ostrovní festival na Střeleckém ostrově. Ten se již po několika letech stal neodmyslitelnou součástí našeho Vinobraní Litoměřice a je zaměřen hlavně na mladší publikum. Vstup je i letos na litoměřické vinobraní zdarma, na Ostrovní festival zaplatíte 190 Kč.

„Počtem návštěvníků je Vinobraní Litoměřice největší a nejvýznamnější kulturně-společenskou akcí tohoto typu v celém kraji, takže přijďte, těšíme se na Vás," vzkazují organizátoři Městská kulturní zařízení Litoměřice.