Degustace v románském hradu Roudnice nad Labem

Degustace konané přímo v románském hradu Roudnice nad Labem se konají v časech 10:30, 12:30, 14:30 a 16:30. Jedná se o přibližně hodinovou akci, na které návštěvníci potěší své chuťové pohárky roudnickými lobkowiczkými víny, a zároveň se dozví spoustu informací o historii i současnosti roudnického vinařství, které se datuje od 13. století. Degustace je možno si objednat a rezervovat prostřednictvím on-line rezervací na  www.rezervace.stredohori-podripsko.cz, mailu redakce@stredohori-podripsko.cz nebo telefonicky na tel. 474 774 666.

Středohorským motoráčkem

Středohorským motoráčkem můžeme vyrazit naRoudnické vinobraní, které se koná v areálu roudnického zámku. I letošní ročník vinobraní je soustředěn především do areálu zdejšího barokního zámku. Součástí programu jsou hudební vystoupení, šermířská vystoupení, program pro děti, výstava historických vozidel Historici v Roudnici, seskok parašutistů a mnoho dalšího. Doprava Středohorským motoráčkem je vhodná především pro návštěvníky podvečerního a večerního programu Roudnického vinobraní (David Deyl, Gipsy.cz, Clou aj.). Středohorský motoráček dorazí do Roudnice nad Labem chvíli před 18. hodinou. Tato trasa Středohorského motoráčku zahrnuje zastávky Úštěk, Litoměřice, Žalhostice, Lovosice, Bohušovice n. O. a jiné.

Pro ty, kteří mají chuť vyrazit na delší výlet historickým motoráčkem, se mohou vydat Středohorským motoráčkem do Obrnic. Obec Obrnice si na sobotu 15. 9. připravila šestý ročník tradičníchObrnických slavností. Na bohatý program, který začíná ve 13 hodin, vyráží Středohorský motoráček z Mostu v 13,03 a z opačného směru (Úštěk, Litoměřice, Lovosice, Čížkovice) dorazí motoráček do Obrnic v 11,47. Pro zpáteční cestu se nabízí použít běžných spojů ČD.

Výletní loď Porta Bohemica o víkendu

V sobotu 15. 9. se také nabízí možnost spojit návštěvu degustací v románském hradu, či Roudnického vinobraní s výletem lodí.  Loď Porta Bohemica vyplouvá tento den na svou mimořádnou linku Litoměřice - Roudnice nad Labem - Štětí - Horní Počaply a zpět.  Vyráží http://www.stredohori-podripsko.cz/cz/regionalni-akce/detail-akce/roudnicke-vinobrani-na-zamku v 10,00 z Litoměřic, v 11,05 z Nučniček a v Roudnici nad Labem je v 11,35. Loď dále pokračuje do Štětí a Horních Počapel. Zpět z Roudnice nad Labem vyplouvá v 14,50, z Nučniček v 15,20 a končí v 16,30 v Litoměřicích.

Kompletní jízdní řád Středohorského motoráčku, lodi Porta Bohemica, termíny a podrobnosti ohledně degustací a zmíněných akcích, naleznete na webu www.stredohori-podripsko.cz.