Celkový vítěz voleb, současný prezident Miloš Zeman, kraloval v Dlažkovicích s víc než 63 procenty. Michal Horáček vyhrál v Hrobcích a Záluží. Ve Mnetěši zvítězil Jiří Drahoš následovaný Michalem Horáčkem a až na 3. místě byl Zeman. Ve Staňkovicích získal místní vítěz Drahoš 75 procent, druhý Zeman kolem 16 procent.

Michal Horáček z Roudnice nad Labem u lidí celkově v okresu bodoval se 16,15 procenty hlasů, dostal od nich tedy skoro dvakrát víc hlasů než v celorepublikovém průměru. Další kandidáti v okrese již měli pod 10 procent.

Sčítání hlasů ve volební místnosti v litoměřické ZŠ Máchova
ON-LINE: Miloš Zeman táhne jako popová hvězda. Druhý Drahoš je daleko

V regionu hlasovalo kolem 61 procent právoplatných voličů. V Litoměřicích obdržel Zeman asi 35 procent, Jiří Drahoš kolem 26 procent. Zeman porazil Horáčka i u něj „doma“, v Roudnici nad Labem. Ale jen asi o jeden a půl procenta.

Tak volil v Roudnici Michal Horáček:

Samotné obce výsledky předaly většinou dřív, než se podařilo všem volebním okrskům z měst jako Litoměřice nebo Roudnice. Z měst měly jako první sečteny Lovosice. Vyhrál tam Zeman se skoro 50 procenty následovaný Drahošem s víc než 20 procenty. Jako poslední byly zaevidovány hlasy z Žabovřesk nad Ohří, ještě v 16 hodin nebylo známo, jak místní volili.

V Litoměřicích volby proběhly víceméně bez problémů. Úředníci však nečekali tak vysokou volební účast, která se pohybovala až kolem 65 procent, a proto museli během sobotního dopoledne volební místnosti zavážet dalšími kupičkami hlasovacích lístků.

Podle vedoucího správního odboru litoměřického městského úřadu Jaroslava Lachmana byla tak vysoká volební účast způsobena tím, že lidé měli podruhé možnost volit prezidenta přímo, na což nebyli zvyklí. „Navíc je prezident skutečně vidět, například oproti senátorům,“ přemýšlí Lachman.

Krátce po čtrnácté hodině v pátek praskala volební místnost v Proboštově na Teplicku ve švech.
ON-LINE: Na urnu se stály fronty. Češi podruhé volí svého prezidenta

K drobnějšímu volebnímu incidentu došlo na Roudnicku. Kdosi si stěžoval na přítomnost fotografie prezidenta Zemana ve volební místnosti s tím, že se jedná o nepovolenou volební kampaň. Podle Lachmana v této věci již rozhodoval Nejvyšší správní soud v roce 2006, a to podle zákona č. 247/1995 Sb. o volbách do parlamentu.

Rozhodl, že není podstatné, zda konkrétní osoba vykonávající tento nejvyšší úřad v zemi byla jakkoliv politicky profilována a aktivní, či nikoliv, neboť se nejedná o jakoukoliv formu ovlivňování názorů voličů, nýbrž o záležitost veskrze symbolickou. „Je zde sice použit zákon o volbách do parlamentu, ale podstata je stejná,“ upozorňuje Lachman.