I letos přijali účast na setkání, které se konalo 25. října 2011 v hotelu Lev v Lovosicích zástupci 12 obcí, které patří do zájmové oblasti obou společností.

Při svém úvodním vystoupení seznámil předseda představenstev Ing. Petr Cingr přítomné se situací v obou společnostech. Vzhledem k charakteru výrobní činnosti je jasné, že podniky jsou v regionu „vidět“. Starostové zase konstatovali, že „vyrábět se musí a bez výroby není nic“. Ing. Cingr dále uvedl, že Lovochemie letos vyčlenila částku v řádu desítek milionů korun na akce snižující dopady výrobní činnosti do okolí areálu. Jak uvedl, je Lovochemie již „starší dámou“, na které je to vidět, a proto jsou tyto prostředky potřebné. Kromě investic vedoucí ke snížení pachové a hlukové zátěže pořídí Lovochemie v letošním roce nový hasičský vůz, což přispěje k ještě vyšší operativnosti a akceschopnosti při případných zásazích v areálu.

Naproti tomu PREOL je mladou společností, která překonala své počáteční “dětské nemoci“, prokázala svoji životaschopnost i možnost dalšího rozvoje.

Poté se starostové rozhovořili o tom, co je trápí, jaké situace řešili se svými občany v uplynulém období v souvislosti s oběma podniky a poděkovali za podporu, které se jim dostává. Byly také domluveny další formy vzájemné spolupráce.

Nelze než konstatovat, že setkání se opět podařilo, že je dobře, že o sobě vzájemně víme, informujeme se a spolupracujeme.

Irena Vodičková, tisková mluvčí Lovochemie