Bronislav Špičák, generální ředitel Severočeské vodárenské společnosti, uvádí: „V centru našeho zájmu je obnova majetku. Z celkové letošní částky na investice 1,25 miliardy korun SVS dává 75 %, tj. téměř 950 milionů korun, právě na obnovu vodohospodářského majetku společnosti. V rámci naší investiční akce v Přestavlkách bude zrekonstruován vodovod, na který je připojeno přibližně 30 obyvatel."

Stávající vodovod v Přestavlkách z litiny vnitřního průměru 100 mm pochází z roku 1974. Je kvůli korozi a inkrustaci do 40 % ve špatném technickém stavu a opakovaně poruchový.

„V rámci investiční akce SVS dojde k náhradě původního vodovodního potrubí: Nově se použije opět litinové potrubí vnitřního průměru 100 mm v délce 197 metrů. Součástí stavby je přepojení stávajících vodovodních přípojek na trase. Stavba bude provedena v otevřeném paženém výkopu. Závěrem bude provedena úprava povrchu komunikace v rozsahu dotčeném stavbou," přibližuje Jiří Hladík, mluvčí SVS.

Investorem stavby je SVS. Stavba bude zahájena předáním staveniště 13. března 2014. Stavební práce mají být podle schváleného harmonogramu dokončeny do 30. dubna 2014.

„Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Litoměřice, kde je pro rok 2014 naplánováno celkem 19 staveb za 80 milionů korun bez DPH. Celkový plánovaný objem investic vč. strategických pro tento okres je 96,3 milionů korun," dodal Jiří Hladík.