Aktuálně se zabývá myšlenkou vzniku kinokavárny v prostorách bývalé restaurace Lovoš, která je od loňského listopadu uzavřena.

„Představa je vytvořit zde příjemnou a klidnou kavárnu se studenou kuchyní, která by byla přímo propojena s hlavním sálem. Vytvořit bychom zde chtěli také biograf, kde by mohly být promítány zejména studentské, dokumentární nebo například amatérské filmy," uvedl Vojtěch Krejčí, ředitel kulturního střediska.

V souvislosti s plánovanou rekonstrukcí byli osloveni designérka Monika White a architekt Michael White, aby zpracovali ideovou studii.

Designérka a majitelka firmy Le Patio se svým manželem letos společně dokončili rekonstrukci městského domu v Praze a restaurace Beef Bar v centru Prahy. Podíleli se mimo jiné i na rekonstrukci dolního nádraží v Litoměřicích a velmi si oblíbili krajinu Českého středohoří, která Michaelovi připomíná rodný Nový Zéland.

Rekonstrukce budovy se nejprve omezí na opravu stávající restaurace a vytvoření kinokavárny.

Dalším nápadem, se kterým město pracuje, je vybudování malého pódia uvnitř kavárny, které by mohlo představovat zázemí pro vytvoření lovosické klubové scény. Rekonstruované prostory by pak mohly představovat ideální prostor pro pořádání autorských čtení, přednášek či výstav. Také by zde mohla vzniknout veřejná čítárna, galerie nebo dětský koutek.

„V budoucnu chceme kulturnímu středisku Lovoš věnovat více pozornosti, která mu dosud chyběla. Rádi bychom získali finanční prostředky na jeho celkovou rekonstrukci a vznik dalších projektů. Rozsáhlé sklepní prostory by mohly sloužit například jako minipivovar," dodal k plánované rekonstrukci starosta Lovosic Milan Dian.