Především je to Akce 1+1 registrace zdarma. Každý čtenář, který zaplatí registraci v tomto týdnu, obdrží poukaz na registraci zdarma. Získaný volný poukaz může následně využít pro rodinného příslušníka, kamaráda či známého. Určitě se hodí i Upomínková amnestie. Pro tento týden je vyhlášena celková a m n e s t i e pro všechny čtenáře, kteří z různých důvodů včas nevrátili půjčené knihy nebo časopisy.

„Pro děti je připravena výtvarná soutěž o nové knihovně Namaluj knihovnu svých snů. Výtvarná dílka mohou děti tvořit v knihovně, nebo přinést z domova. Namaluj, jak by měla knihovna pro děti a mládež vypadat dle tvých představ," vybízí děti vedoucí lovosické knihovny Zdeňka Černá.

A protože knihovnice mají zájem o názory čtenářů, vyhlašují i anketu o nové knihovně (o tom jak by měla být vybavena, jaké knihy by tam neměly chybět, jak by mělo být otevřeno, co by se mělo pořádat…). Lovosická knihovna se totiž bude zanedlouho stěhovat do Pfannschmidtovy vily, kterou odborná firma už začala opravovat. Lovosickou knihovnu navštěvuje v současnosti téměř devět set čtenářů.

Anketa o nové knihovně: 1. co mi chybí v současné knihovně a co by nemělo chybět v té nové. 2. jaká otevírací doba by mi vyhovovala, 3. čím bych doplnil (a) knižní fond, 4. jaké akce bych v nové knihovně uvítal (a).