Akce se zúčastnily obyvatelky DPS a členky Klubu důchodců (celkem 33 seniorek), za Město pak dorazila starostka Lenka Lízlová, místostarostka Vladimíra Nováková a vedoucí odborů.

Kulturní vystoupení zajistil dětský pěvecký sbor ZŠ Antonína Baráka pod vedením Mgr. Moniky Brandejské. Děti poté předaly seniorům drobné dárečky, od Města každá z žen obdržela jednu červenou růži a srdíčko z perníku.

„Podobné akce vnímají obyvatelé DPS velmi dobře, vždy se na ně těší. Je to pro ně zpestření běžného každodenního života,“ podotkla Eva Rudiková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví na MěÚ Lovosice, pod který DPS spadá.

Oslavu MDŽ v „pečováku“ zavedlo nové vedení města, jehož představitelé se nejen této akce aktivně účastní. Již delší dobu se zde také slaví Den matek, probíhá Májový bál, Letní sportovní hry, Halloween, Vánoční posezení a letní či podzimní grilování.

„Podobných akcí se účastníme rádi, zdejší obyvatelé jsou velmi aktivní a nepřestávají nás překvapovat svou energií a živelností,“ uvedla za vedení města starostka Lenka Lízlová. Další oslava MDŽ, tentokrát pro širokou veřejnost, proběhla ve čtvrtek 8. března v KS Lovoš.