Jak jsme již informovali, světelná signalizace v ulici Na Valech nejspíš zůstane funkční natrvalo. „Jsem zastáncem těchto semaforů, protože situace při jejich spuštění je přehlednější pro řidiče a bezpečnější pro chodce. Stejného názoru je komise dopravy při radě města a Dopravní inspektorát Policie ČR," říká Jan Jakub, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích.

Spuštění semaforů do trvalého provozu je v tuto dobu projektováno. „Jsme dohodnuti se zhotovitelem rekonstrukce Tyršova mostu, že nám ponechá signalizaci v provozu do té doby, než budou vyřízeny všech náležitosti pro realizaci nové signalizace. Přechod tak bude plynulý. Jedinou změnou, o které vím, je posunutí přechodu pro chodce v Palachově ulici," vysvětluje Jan Jakub.

S navrácením dopravy přes Tyršův most se začne s opravami průjezdové komunikace. Zhotovitel je musí dát do původního stavu před rekonstrukcí. Do původního režimu se zřejmě nevrátí provoz v Družstevní ulici, která bývala jednosměrnou.Výjezd z ulice Michalovická do Mrázovy ulice je pro řadu řidičů velmi problematický.

„Komise dopravy se touto otázkou zabývala už dvakrát a nakonec se rozhodla doporučit obousměrnost této ulice zachovat natrvalo. Samozřejmě, že se to nelíbí obyvatelům Družstevní ulice, která jim dosud sloužila jako parkovací místo pro jejich vozidla," dodal Jan Jakub.

V dlouhodobém plánu územního rozvoje města je úprava a revitalizace několika ulic. „V současné době máme již hotový projekt na kompletní revitalizaci Palachovy ulice. Připravujeme podklady pro žádost o dotaci. Pokud všechno půjde bez problémů, měly by být práce v této ulici zahájeny už v příštím roce," uvedla Venuše Brunclíková, vedoucí odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.