Během své pěvecké kariéry nazpívala Hana Zagorová přes 900 písní, je držitelkou mnoha platinových a zlatých desek. Za hudbu a zpěv získala mnoho prestižních cen a uznání. Publikum ji milovalo. Osobně si s ní zazpívalo na severu Čech například na Dočesné v Žatci, festivalu Benátská! v libereckém Vesci, několikrát v České Lípě nebo Teplicích.

Hana Zagorová
Česko truchlí. Zemřela legendární zpěvačka Hana Zagorová, bylo jí 75 let

Druhá nejúspěšnější držitelka ocenění Zlatý slavík v kategorii zpěvačka v historii je zvěčněna také ve speciální sérii České mincovny s příznačným názvem Slavíci ve zlatě.

Zpěvačka a mnohonásobná zlatá slavice Hana Zagorová pokřtila zlatou a stříbrnou medaili se svým portrétem. Jablonecká Česká mincovna tak vzdává hold všem, kteří se v prestižní anketě Zlatý slavík umístili.  Medaile na přední straně vyobrazuje Hanu Zagorov
Na medaili už také září slavice Hana Zagorová

Fanoušci Hany Zagorové si jistě vybaví, že dva videoklipy vznikaly v Liberci. Šlo o písně Asi, asi a Zima, zima, zima, zima.

Hana Zagorová
Na Liberec Hana Zagorová ráda vzpomínala, natočila tu i své dva slavné klipy

Populární zpěvačka nesčetněkrát zpívala i v Teplicích. Její koncerty, ať už sólové nebo s kolegy Petrem Rezkem, Drupim či Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem, byly vždy vyprodané. Před deseti lety jí diváci v Krušnohorském divadle tleskali ve stoje. Podívejte se na snímky z koncertu, který se uskutečnil 21. února 2012, a přečtěte si původní rozhovor se zpěvačkou.

Hana Zagorová v Teplicích 21. 2. 2012
VZPOMÍNKA: Hana Zagorová v Teplicích chodila na skvělou čínu

Vzpomínka

Hana Zagorová a Pavel Žur, ředitel Městského divadla Jablonec nad NisouHana Zagorová a Pavel Žur, ředitel Městského divadla Jablonec nad NisouZdroj: Deník/Jan Sedlák„Hana Zagorová několikrát vystoupila v jabloneckém divadle - já mám krásnou vzpomínku, kdy jsme točili pořad Lucie na Bílo a Hanka byla součástí tohoto večera. Byla skvělá a profesionální, úžasný člověk. Pochválila Vrabčáky a domluvili jsme spolupráci, což se povedlo.

Pavel Žur, ředitel Městského divadla Jablonec nad Nisou, sbormistr dětského pěveckého sboru Vrabčáci