Most zůstane pomocí speciální lávky průchozí pouze pro pěší.

„Nic není definitivně stanoveno, ale jednání na toto téma mezi kompetentními orgány již probíhají. Chceme proto být připraveni," informoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích Jan Jakub.

Na mysli má například stanovisko odboru dopravy k projektové dokumentaci směřované investorovi oprav, tedy Ředitelství silnic a dálnic, s podmínkami a požadavky, bez jejichž splnění nebude možné zajistit bezpečnost provozu a chodců na objízdné trase.

Jedná se zejména o dočasnou instalaci semaforů na přechody pro chodce v ulici Na Valech (u pošty a při výjezdu ze Sovovy ulice) nebo zesílení asfaltové vrstvy vozovky v ulicích Mrázova a Žernosecká úměrně očekávanému nárůstu dopravy.

Podle dostupných informací čekají dílčí úpravy pravděpodobně i kruhovou křižovatku u Severky.

Změny čekají také  Liškovu ulici, která má být v případě rekonstrukce Tyršova mostu dočasně jednosměrná (směrem od Vojtěšského náměstí).

Vznesené požadavky jsou plně v souladu s názory a podmínkami pracovníků Policie České republiky, litoměřického dopravního  inspektorátu a rovněž litoměřického provozu  Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.

O nutné rekonstrukci inundačních mostků na želetické straně se diskutuje již řadu let. Delší dobu jsou také podepřeny provizorní konstrukcí. Uzavření Tyršova mostu pravděpodobně způsobí vážné dopravní komplikace nejen při běžném provozu, ale především v dopravních špičkách například během akcí na výstavišti.