Naši lokalitu jsme si vytipovali sami - cesta za výstavištěm Zahrady Čech. Lokalita byla Zdravým městem Litoměřice schválena a doporučena. Zdravé město Litoměřice také zajistilo velkoobjemový kontejner, pytle, rukavice, …

V sobotu 16. 4. 2016 se 35 dobrovolníků (členové Turistického oddílu mládeže "Litomíci", členové turistického kroužku při 7. ZŠ v Litoměřicích, kamarádi, rodiče a další nadšenci všech věkových kategorií - dvouletou Ninou počínaje) sešlo na výchozím místě, odkud jsme se vydali na okraj naší lokality, kde jsme byli poučeni o bezpečnosti, rozdali se rukavice, pytle a vydalo se začít sbírat.

Doprovodné vozidlo putovalo s námi, díky čemuž jsme mohli do auta odložit své osobní věci. Asi v polovině sběru byl čas na odpočinek, který byl vyplněn svačinkou - každý dostal jedno z jablíček, která jsme dostali jako sponzorský dar od jedné maminky a ještě teplý domáci perník od jiné maminky.

I přes nepřízeň počasí se všichni moc a moc snažili, a na výsledku to bylo vidět - skoro plný kontejner + veliká hromada pneumatik, kterých bylo přes třicet (od malých po velké traktorové). I přes hustý déšť v závěru akce se nám podařilo lokalitu uklidit. Ještě jsme rozdali diplomy, upomínkové předměty (klíčenky, odrazky, vystřihovánky, omalovánky a lízátka), vyfotili se u kontejneru, poděkovali si a rozutekli se k domovu…

Akce se mimořádně vydařila. Děkuji moc všem dobrovolníkům, děkuji všem sponzorům (Zdravé město Litoměřice - pytle, rukavice, odrazky; rodině Čudovým - jablíčka; VZP - klíčenky, vystřihovánky; CHKO České středohoří - omalovánky; Petře Vaňkové - domácí perníček) a ostatním, kteří nějakou mírou přispěli ke zdárné akci.

Těšíme se na další rok !

Za TOM "Litomíci" Litoměřice Katka Krňáková - Kapitánka