Splnil se tím jeden z přijatých návrhů občanů v rámci kulatých stolů na veřejném setkání, kteří volali po zamezení průjezdu těžkých vozidel centrem města po silnici II. třídy od mostu Generála Chábery po okružní křižovatku Na Kocandě, a to v obou směrech.

Ve shodě s Policií ČR, dopravním inspektorátem Litoměřice a majetkovým správcem komunikace II/261 Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, provoz Litoměřice, bylo iniciativě občanů vyhověno, neboť na příjezdové části dotčené silnice do města ve směru kolem hřbitova byl již nevyhovující stavebně-technický stav vozovek a taktéž šířkové uspořádání pozemní komunikace pro tento druh nákladní dopravy. Včera došlo odbornou firmou ke kompletní instalaci veškerého opatření obecné povahy stanoveného dopravního značení podle dokumentace vypracované inženýrem pro dopravní stavby, které se týká omezení vozidel nad 12 tun.

ZNAČKY osazovali na vybraná místa pracovníci specializované firmy tento týden.  Zdroj: Deník/Karel Pech

DO MĚSTA UŽ NE

„Ze směru od Lovosic přes most Generála Chábery tak platí režim zákazu pro vozidla nad 12 tun „TRANZIT", to je těch, pro něž užití takto označeného úseku není nezbytné pro dosažení místa nakládky, vykládky, údržby nebo opravy vozidla, sídla, provozovny nebo obvyklého bydliště dopravce nebo řidiče. Od České Lípy byl zvolen režim „mimo dopravní obsluhy", který tedy umožňuje vjezd zejména jen pro vozidla zásobování, lékařských, opravárenských, údržbářských, komunálních a podobných služeb.

Týká se to vozidel, jejichž řidiči či provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, ubytování, sídlo nebo nemovitost, aby se místní dopravní, stavební a jiné společnosti dostaly s vozidly do svých areálů či provozoven," vysvětlil Jan Jakub, vedoucí dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích.

Nákladní vozidla dálkové průjezdné dopravy by tak měla mít pro budoucnost k využití již pouze primárně silnici I. třídy I/15 vedoucí od Lovosic po Tyršově mostě a dále např. na Českou Lípu, neboť ta je pro tento druh dopravy přímo určena a postavena.