Zbylá tři střediska jezdí za nižší jízdné a s nadějí očekávají ochlazení, které jim na víkend slibují meteorologové. Provozovatelé lyžařských středisek v kraji to píšou na webových stránkách jednotlivých skiareálů.

Lyžuje se na třech místech v kraji, buď za ceny dětského jízdného nebo snížené ceny vedlejší sezóny. Ve skiareálu Telnice na Ústecku je v provozu asi polovina sjezdovek, leží na nich asi 10 centimetrů vlhkého sněhu.

Na Bouřňáku na Teplicku leží mezi 10 a 30 centimetry sněhu, lyžaři i tam platí jen dětské jízdné. „Z důvodu oblevy jsme sjezdovky neupravovali,“ informovali provozovatelé skiareálu. Ve středu upravili běžeckou trať mezi Cínovcem a Transfofmátorem, smyčku z Vitišky na Pramenáč a závodní okruhy na stadionu v Novém Městě. Pěti a desetikilometrové turistické okruhy jsou nesjízdné kvůli lesním pracím. Na Mostecku se lyžuje jen v Klínech, na sjezdovkách leží mezi 20 a 30 centimetry mokrého a rozbředlého sněhu.

„Vzhledem k oblevě jezdíme za jízdné vedlejší sezóny,“ informovali provozovatelé areálu a dodali, že po dobu prázdnin je v provozu i večerní lyžování.

V okolí Klínů upravili také běžecké okruhy na Mračném vrchu a trasy z Klínů na Mníšek a Klínskou bránu. Kvalita stopy ale podle jejích správců odpovídá současného teplému počasí. Po jediném dni provozu se zastavily vleky ve skiareálu Alšovka na Chomutovsku. Vleky se rozjely v neděli 25. prosince a hned během dne začalo pršet, v pondělí se už sjezdovky znovu pro lyžaře neotevřely.

Nelyžuje se ani v Českém Jiřetíně na Mostecku a Jedlové na Děčínsku, kde také sezónu na pár dní zahájili, ale kvůli teplému počasí ji opět museli přerušit.

Předpověď Českého hydrometeorologického ústavu na příští dny přináší jak lyžařům, tak provozovatelům skiareálů dobré zprávy. Ochlazovat by se v Ústeckém kraji mělo už v pátek, kdy do republiky začne proudit chladný vzduch od severozápadu a přinese s sebou ve vyšších polohách i sněžení. Na horách mají teploty klesnout až k minus pěti stupňům Celsia, což umožní spuštění sněhových děl.