Ústecký kraj, který je zřizovatelem školy, nakonec investuje do objektu víc peněz, než kolik by stála výměna kotle. Je to zhruba dva miliony korun. Budova bude mít zateplenou střechu a v podkroví se nově upravují místnosti.

„O výměnu kotle jsme už žádali před šesti lety a každý rok jsme trnuli, jestli starý kotel v zimě vydrží. Protože v roce 2017 naše škola oslaví 140 let od svého založení, chceme, aby vypadala k světu. Rekonstrukcí projde dvůr školy a malá tělocvična bude zateplena a získá novou podlahu. Studenti a zaměstnanci by si ale zasloužili i novou jídelnu. Máme představu vybudování multifunkční učebny, která by fungovala nejen jako jídelna, ale i přednáškový sál. Naše největší místnost totiž nepojme ani sto lidí," vysvětluje ředitel gymnázia Petr Dobeš.

Budova má velké půdní prostory, které by bylo možné přeměnit na přednáškový sál a učebny výtvarné nebo hudební výchovy. Vše závisí na penězích, to, co gymnázium dostane každý rok na opravy, postačí na renovaci jedné, nejvýš dvou tříd.
Podařilo se mu tak například opravit učebnu biologie a po poslední povodni vybudovat učebnu výtvarné výchovy ve sklepních prostorách. Roudnické gymnázium se letos počtem 425 žáků přiblížilo kapacitnímu limitu pro 16 tříd. Proti loňsku je to nárůst o 22 žáků.