VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Student z Litoměřic je ve finále kuchařské soutěže

Litoměřice - Student Střední škola pedagogické, hotelnictví a služeb Litoměřice Vojtěch Bulín postoupil se svým receptem do finále prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

28.11.2013
SDÍLEJ:

Vojtěch Bulín - Lehký těstovinový salát s tuňákemFoto: archiv

Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty celkem 96 studentů z 24 středních škol. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté.

Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále proběhne 10. prosince v Praze a studenti v něm budou bojovat o ceny v hodnotě 25 000 Kč.

V prvním korespondenčním kole všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem. Ten obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy.

Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybrala nakonec 12 receptů, které postoupily do finále. V živém finále ocení odborná porota tři soutěžící a jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty.

Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 000 Kč, odměna za druhé místo je 6 000 Kč a za třetí místo 4 000 Kč. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 000 Kč. Živé finálové kolo proběhne 10. prosince v Praze.

Odborným garantem soutěže a předsedou poroty je Mistr kuchař a medailista z Olympiády kuchařů v Berlíně Vladimír Picka.


Vojtěch Bulín - Lehký těstovinový salát s tuňákem

Suroviny (5 porcí): 375 g těstovin, 175 g papriky, 1 ks salátové okurky, 100 g bílého jogurtu, 100 g rajčat, 100 g červené cibule, 250 g tuňáka Rio Mare, sůl a pepř dle chuti

Postup: Těstoviny uvaříme na způsob „al dente", po uvaření zchladíme a dáme do mísy. Okurku, papriku a rajče nakrájíme, vložíme do mísy. Vše smícháme, přidáme bílý jogurt, dochutíme solí a pepřem.

Autor: Redakce

28.11.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Poradenství k oddlužení využilo jedenáct zadlužených

Hazmburk
17

Na Hazmburk se lidé dostanou bezpečněji

Začínajícím autorům radila v knihovně spisovatelská esa

Litoměřice – Miloš Urban s Josefem Formánkem vybrali vítěze 9. ročníku literární soutěže Máchovou stopou.

Provozovatel restaurace: Chci dovézt na Milešovku cimbálovou muziku

Milešovka - Půl roku provozuje František Marčík restauraci na nejvyšší hoře Českého středohoří. Předchozí nájemce ji zavřel na protest proti elektronické evidenci tržeb (EET).

DENÍK NÁM FANDÍ: Nový seriál představuje sportovní týmy z regionu

Litoměřicko - Nenechte si ujít pondělní tištěné vydání Litoměřického deníku! 20. listopadu v něm najdete fotbalisty SK Roudnice nad Labem, a to U19 a U17.

FOTO: Potápěči zamkli hladinu jezera

Píšťany - Posledním letošním ponorem zamkli potápěči z plavecké a potápěčské školy z Litoměřic pro letošek hladinu jezera v Píšťanech.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT