Pokračováním byl oblíbený Country festival Hašmar, který navštívilo několik stovek posluchačů. Další blížící se akcí je rodinný festival Špunt, který proběhne 27. června v lesoparku Osmička, kde se uskutečňuje většina lovosických venkovních akcí.

„Špunt je novinka letošního Lovosického kulturního léta, která nabídne zábavu pro celou rodinu. Těšit se můžete například na představení s živým filmovým medvědem Hugem, řadu hudebních vystoupení – například diskotéku s Kyklopem ze skupiny Maxíci, kouzelnická představení, soutěže s postavami z Ledového království, bublinovou show, klauny, pouťové atrakce a stánky," uvedl Vojtěch Krejčí, ředitel Kulturního střediska Lovoš.

HUDBA PRAHA TAHÁKEM ALTROSU

Tradiční akcí pro milovníky rockové kytarové hudby bude také další ročník festivalu Altros Rockfest, který se na Osmičce uskuteční ve dnech 7. až 8. července.

„V páteční festivalový den se představí tři regionální kapely a nakonec vystoupí punková legenda SPS. Druhý den je nabitý opět řadou kvalitních interpretů různých odnoží rockové hudby, od kytarového poprocku až po brutální death metal," řekl organizátor festivalu Jan Štok, který sedmnáctiletý festival Altros Rockfest pořádá již osmým rokem.

„Letošním největším tahákem festivalu je rozhodně legendární Hudba Praha v čele s Michalem Ambrožem, který je po prodělané nemoci opět v plné síle. Dalším lákadlem jsou kontroverzní šílenci Hentai Corporation, punkoví Totální nasazení, V.A.R. nebo Fleshless. Celkem se za víkend představí 14 kapel," doplnil Jan Štok.

Lovosické kulturní léto bude v lesoparku Osmička pokračovat dalšími akcemi. Mezi ty nejzajímavější patří historické Valdštejnské slavnosti, festival elektronické hudby Osmička nebo Žafest, který letos přivítá Vltavu či hip hopovou dvojku Indy&Wich.

Stovky milovníků vína vyrazily v sobotu odpoledne na tradiční ochutnávku vín místních vinařů okolo řeky Labe.
FOTO: Za vínem opět putovaly stovky lidí