Ve hře je postavení nové haly, což je běh na dlouhou trať, nebo dohoda s TJ Sokol o využívání haly v sousedství Tyršova stadionu, která sice stojí na pozemku Sokolů, ale je v majetku olympionika Roberta Změlíka. Smlouva s ním platí do roku 2020.

Druhá varianta se zdá být schůdnější, ale opak je pravdou. V dohodě brání spory mezi městem a Sokoly, vzniklé už při řešení využití kina. Stále tu chybí důvěra a ochota udělat vstřícný krok.

Sportovní hala se bude opravovatZdroj: Deník / Sedlák Václav

„Navrhovali jsme, aby město koupilo od Roberta Změlíka halu pro nás, my požádáme o dotaci a uvedeme ji do provozuschopného stavu, aby ji mohla využívat i zdejší Basketbalová akademie, která stejně jako další oddíly a kluby nemá kde hrát. Na to ovšem město neslyší. Proto došlo k dohodě s majitelem, že na vlastní náklady provede opravu střechy a fasády. My se máme rozhodnout, jaký chceme v hale položit povrch. Rozhovory s městem jsme neuzavřeli a chceme v nich pokračovat,“ sdělil starosta TJ Sokol Vojtěch Válek.

Řemeslníci by podle něho měli nastoupit k pracím už příští týden.

Sportovní hala se bude opravovat.Zdroj: Deník / Sedlák Václav

Ani radní se nyní jednání se Sokoly nebrání. „Odkup a oprava haly u Tyršova stadionu je nejméně nákladná cesta. Nechali jsme si k posouzení jejího stavu vypracovat odborný posudek, který byl převážně příznivý. Někteří zastupitelé však vidí problém v investování veřejných peněz do majetku, který by městu nepatřil. Proto uvažujeme o návrhu schůdnější cesty, jako je například sdružení finančních prostředků,“ uvedl místostarosta města František Padělek.

Roudnice nad Labem v minulosti patřila k nejlépe vybaveným městům v regionu, co se týče sportovního vybavení. Vlivem dělení majetku, převodům a řadě prodejů došlo nejen k rozmělnění kapacity, ale řada zařízení nebyla modernizována a začala chátrat.

Město, jež řešilo během posledních deseti let několik svých finančních problémů, nechtělo a patrně ani nemohlo do sportovišť v cizím vlastnictví investovat. Přesto se mu podařilo zachránit veslařský areál a areál bývalého koupaliště, o jehož obnově budou rozhodovat zastupitelé v příštím období.

V úterý proběhlo v Litoměřicích setkání starostů pověřených měst, krajské veterinární správy a myslivců ohledně krizového řízení v případě rozšíření afrického moru prasat.
FOTO: Myslivci z Litoměřicka budou na boj s africkým morem prasat připraveni