„Škody jsou v řádech desítek milionů korun. Všechna sportoviště jsou vyřazena minimálně na léto. Neumím říct, na jak dlouho. Záleží na tom, co všechno a jakým způsobem proběhnou opravy," řekla vedoucí správy provozu tělovýchovných zařízení Dana Berková.

Tenisový areál se šesti kurty, atletický areál, dvě fotbalová hřiště, koupaliště, jachetní klub, volejbalový stadion, víceúčelové hřiště s umělým povrchem, sportovní hala Chemik a U Přívozu, zimní stadion, krytý plavecký bazén to jsou sportoviště postižená letošní povodní. „V kanceláři v prvním patře bylo zhruba 60 centimetrů vody, což vykresluje celou situaci," nastínila Berková.

Pro návštěvníky to znamená jediné: Čekat, než se vše postupně uklidí. „Prioritně se pokusíme zprovoznit krytý plavecký bazén, neboť je výš položen a voda ho oproti jiným sportovištím tolik nezničila," konstatovala vedoucí Berková. „Také chceme co nejrychleji dát do pořádku halu Chemik. Rovněž regenerace fotbalového trávníku bude nějaký čas trvat. Budeme se snažit zprovoznit do září část atletického areálu, který využívají školy."

Podle Berkové o postupném zprovozňování jednotlivých sportovišť musí rozhodnout město, které je majitelem areálu a bude uvolňovat finanční prostředky.

„Podle způsobu opravy se rozhodne, kdy které sportoviště otevřeme. Když byly povodně v roce 2002, tak se vše, co bylo pod vodou, odstraňovalo. Bylo to, jako když se stavěl nový dům," upřesnila vedoucí správy provozu tělovýchovných zařízení Dana Berková. „Zatím nemáme zprovozněnou ani elektřinu do areálu, protože přívodní kabel s trafem byl pod vodou."

„Zimní stadion a hala U Přívozu byly zatopeny nejvíc, takže zprovoznění je na dlouho. Do pořádku je nutné dát veškerá technologická zařízení nebo vzduchotechniku," nastínila Berková, která zavzpomínala. „Když nám byla hlášena povodeň, sportovci si odnášeli věci do prvního patra. Později se upřesnilo, že voda bude stoupat, tak se to nosilo na další bezpečná místa."

Mimo provoz

Tato sportoviště zalila velká voda a čekají na opravu: Tenisový areál se šesti kurty,atletický areál, dvě fotbalová hřiště,koupaliště, jachetní klub,volejbalový stadion, víceúčelové hřiště s umělým povrchem,sportovní hala Chemika U Přívozu,zimní stadion, krytý plavecký bazén