„Jednání bylo původně nařízeno na 9. června na 8 hodin. Sešli jsme se však se starostou Ladislavem Chlupáčem, místostarostou Pavlem Grundem a šéfredaktorkou zpravodaje Evou Břeňovou a domluvili se, že se spor pokusíme vyřešit mimosoudně," řekl včera Deníku zastupitel hnutí ANO Tomáš Sarnovský.

Tvrdí, že jako členové strany, jež zvítězila v podzimních volbách, měli mít možnost ve zpravodaji publikovat svůj názor na průběh a výsledek povolebních vyjednávání ve městě. „To nám ovšem nebylo umožněno," říká Sarnovský, který rovněž působí v nové redakční radě zpravodaje.

Podle dřívějšího vyjádření Evy Břeňové článek ale nesplňoval kritéria pro uveřejnění. Byl příliš dlouhý a obsahoval podle ní nepodložené osobní invektivy.

„Článek už je samozřejmě několik měsíců starý a doba, kdy byl aktuální, uplynula. Jedná se však o principiální záležitost. Nadále trváme na tom, aby pravidla pro vydávání zpravodaje byla upravena tak, aby odpovídala samozřejmě tiskovému zákonu i požadavkům neziskové organizace Oživení, která provádí monitoring radničních periodik," dodal Sarnovský.