Jeho provoz podpořila Ústecká komunitní nadace. Zařízení bude v provozu v zimním období do 18. března, pro další měsíce se budou hledat aktivity v přírodě.

Schůzky budou probíhat každý druhý pátek v měsíci, první se uskutečnila v prostorách školy 8. ledna, druhá 22. ledna od 16 do 18 hodin má speciální doplňkový program, v němž můžou všichni zájemci z obce podat připomínky k úpravám autobusových jízdních řádů v Ústeckém kraji. Na schůzce 5. února se zájemci můžou utkat při karetní hře se starostou obce Václavem Kovaříkem.

„Klub deskových her bude v provozu vždy v zimním období především pro cílovou skupinu seniorů s jejich vnoučaty. Při moderních deskových hrách budou zábavnou formou rozvíjet komunikaci, strategické přemýšlení a schopnost spolupráce. Snažíme se tímto projektem zlepšit mezigenerační vztahy, aktivizovat seniory, dát jim příležitost se pravidelně sejít a bystřit mozek, dětem pak představit volno-časovou aktivitu, na kterou se v éře počítačů již často zapomíná," vysvětlila princip klubu Kamila Jandová ze spolku Pro Zahořany.