Přes 3 tisíce korun poslali po Haně Mičánové a Pavlovi Tschakertovi lidé z Litoměřic 93letému Karlovi Klusovi z Domova U Trati. Další peníze poslali seniorovi přímo na účet lidé z celé republiky poté, co na Facebooku zhlédli videozáznam z obchodu U Sonyho, kde starému muži v polovině ledna bez skrupulí z kapsy vytáhl peněženku s finanční hotovostí a doklady neznámý mladík.

„Velice všem děkuji,“ neskrýval Klus dojetí. „Ještě jsem nezažil takovou sounáležitost. Kór v republice, kde jsme na sebe jako psi, místo abychom si pomáhali.“ „Myslím si, že v jeho věku ho víc než peníze na duši pohladí milá slova,“ podotkla Mičánová, která Klusovi pomáhá i se zařizováním nových dokladů.

Okradení seniora v Litoměřicích.
FOTO, VIDEO: Policie pátrá po neznámém pachateli, který okradl seniora

Podle policejní mluvčí Pavly Kofrové je poměrně běžné, že policie pátrá po pachatelích trestných činů prostřednictvím videí, případně fotografií a dalších důkazních materiálů. Tento případ byl neobvyklý v masivním sdílení videa na sociálních sítích. Policii se po jeho zveřejnění ozvalo hned několik lidí, kteří chtěli znát totožnost seniora, aby mu pomohli finanční hotovostí.

„Taková solidarita vznikla zřejmě kvůli tomu, že šlo o tak starého muže,“ myslí si Kofrová.

K totožnosti pachatele se však oproti tomu vyjádřil pouze jeden člověk a jeho tip policie vlastním vyšetřováním nepotvrdila. „Pátrání stále běží,“ uvádí Kofrová s tím, že další finanční pomoc okradenému seniorovi není i po konzultaci s vedením zařízení pro seniory, kde muž žije, potřebná.

Ilustrační foto.
Policie pátrá po lepiči neobvyklých plakátů, upozorňují na prodejce pervitinu