Tříchodové menu obsahovalo polévku ze zeleného hrášku se šunkou a křupavými krutóny, hejka s bylinkovou krustou, omáčkou z červených paprik, brokolicí a vařeným bramborem a krémovou mléčnou rýži s mandlemi a ovocnou omáčkou. Součástí byla i červená řepa s jablky, vlašskými ořechy a zakysanou smetanou.

O norské menu byl velký zájem. „Měli jsme tentokrát dvakrát tolik jídel na bezodjednávkových prodejích u veřejnosti. Celkem jsme uvařili 1140 porcí," sdělila Jana Dreieckerová, ředitelka CŠJ Lovosice.

Stejně jako na loňském Dnu thajské kuchyně nechyběl v Lovosicích výkonný ředitel Asociace školních jídelen ČR Karel Jahoda. Pro fungování lovosické jídelny měl jen slova chvály. „Jsem moc rád, že má paní ředitelka stabilizovaný kádr pracovnic, které jsou ochotny jít do podobných projektů a inovativních změn, které zde probíhají," uvedl Jahoda.

Za vzorné fungování obdržela Centrální školní jídelna Lovosice nedávno certifikát Zdravá školní jídelna.