Loni k tomu přispělo uzavření dohody Sokola s radnicí o zpřístupnění Tyršova stadionu školám a široké veřejnosti a rozšíření provozu kina Sokol a zahájení jeho rekonstrukce. V areálu stadionu bylo vybudováno Oranžové hřiště s podporou Nadace ČEZ.

„Ve sportovní činnosti se nám podařilo uskutečnit všechny tradiční akce, prázdninový příměstský tábor, atletické soustředění, turnaje ve volejbale a nohejbale, horskou a vodní turistiku. Novinkou byl 28. října hvězdicový turistický pochod na Říp. Tuto akci chce Sokol pořádat pravidelně a v roce 100. výročí vzniku ČSR významně zvýšit počet výchozích míst," uvedl Vojtěch Válek, starosta TJ Sokol.

Pro zkvalitnění tělocvičné a sportovní činnosti si jednota vypracovala plán rozvoje do roku 2020, do kterého zakotvila údržbu a rozvoj zařízení Tyršova stadionu ve spolupráci s městem. Požádala Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy o granty na obnovu tartanové dráhy na stadionu v rámci podpory činnosti mládežnických družstev.

„I v dalším roce chceme v naší kulturní činnosti pokračovat ke spokojenosti členů a přátel. V kině budeme pro naše občany pořádat koncerty, divadelní představení a přednášky. Vzhledem k tomu, že jsme neziskovou organizací, provoz našich zařízení je závislý na návratnosti provozovaných akcí, což je podmíněno dostatečnou návštěvností, případně přispěním sponzorů, kterým na tomto místě, především městu Roudnice nad Labem, děkujeme. Za dva roky se uskuteční XVI.všesokolský slet s mnoha pěknými skladbami především pro mládež. Těšíme se na nové zájemce o cvičení i na diváky, kteří podpoří tuto velkolepou akci," Vojtěch Válek. První letošní akcí v kině Sokol je 1. února koncert Pražského smyčcového orchestru pod vedením Toma Klára.