„Jednání zastupitelstva se muselo uskutečnit vzhledem k tomu, že na posledním zasedání zastupitelstva nebyl i přes upozornění tajemníka a právníka městského úřadu schválen bod programu týkající se veřejné zakázky na vybudování Technologického centra. Předmětem bodu mělo být rozhodnutí zadavatele o posunutí termínu pro podání nabídek ve třetí etapě této veřejné zakázky. Pokud by zastupitelstvo potřebné usnesení nepřijalo, hrozilo by  městu vrácení dotace poskytnuté na všechny tři etapy projektu. Jedná se řádově o miliony korun," uvádí tisková zpráva města Roudnice nad Labem.

První etapa, kterou má město již za sebou, stála přibližně 3 miliony korun. Předmětem celého projektu je zavádění nových a osvědčených informačních a komunikačních technologií do veřejné správy. První etapu město zahájilo ještě za minulého vedení. Pod ní je podepsaný bývalý starosta Roudnice nad Labem Josef Bakeš. Druhá etapa projektu nebyla ještě v takové fázi, aby mohl být doporučen konkrétní uchazeč. Město tedy muselo termín posunout.

„Není vhodné, abychom otevírali obálky ve třetí etapě, když nevíme, kdo zvítězí ve druhé etapě," vysvětlovala právnička města Tereza Fišerová.

Zastupitelé proto na výzvu přistoupili a posunutí termínu odsouhlasili. Konec termínu pro podání nabídek ve třetí etapě této veřejné zakázky je tedy stanoven na 31. října 2012, přičemž ve stejný den dojde k otevření došlých nabídek. Zastupitelstvo zároveň jmenovalo hodnotící komisi.

Co si však představit pod Technologickým centrem? „Toto centrum zajistí zefektivnění činnosti úřadu, snížení finančních nároků na chod administrativy a energie, transparentní výkon veřejné správy, přiblížení veřejných služeb občanovi a dále jejich maximální dostupnost a kvalitu. V praxi to znamená zrychlení infrastruktury jako například odbavení občana při vyřizování agendy, bezpečné zacházení s údaji, bezpečné zálohování dat a podobně," informovala Fišerová.

„Cílem je efektivní a lepší veřejná správa. Moderní, přátelský a efektivní úřad," popsal projekt v únoru ve svém okénku tajemník Městského úřadu Pavel Chaloupka.

Projekt je realizován v rámci naplňování vládní strategie modernizace a zefektivnění činnosti územní veřejné správy. Dotace činí 85%, podíl města je tedy 15%. V letošním roce bude stát projekt 3 miliony korun. Zbytek se financuje prostřednictvím dotací z Integrovaného operačního programu Evropské unie. Předpokládaný termín ukončení třetí etapy je březen roku 2013.