V souvislosti s nedávnou tragickou nehodou na silnici II/261 mezi Litoměřicemi a Třebouticemi byl tabulemi označen dvoukilometrový úsek označující výjezdy z nemovitostí, který nutí řidiče zpozornit a přizpůsobit rychlost. Tato silnice bývá častým místem kolizí, kdy na vině bývá mnohdy právě nepřiměřená rychlost řidičů.

„V návaznosti na tuto změnu jsme nechali zpracovat další návrh na úpravu značení před nedalekým výjezdem od budovy Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, kde byl úsek dříve označen omezením rychlosti a zákazem předjíždění. To jsme nechali nahradit tabulemi omezujícími rychlost na 70 kilometrů v hodině a upozorňujícími na výjezd za 150 metrů, které mají dle našeho názoru větší opodstatnění než omezení rychlosti. Tato změna funguje a byla rozhodně pro dobro věci," uvedl Vladislav Kovařík.

Další změnou je úprava omezení rychlosti na silnici I/15 směr Česká Lípa u obce Lukov, kde bylo před železničním přejezdem omezení na 80 a 60 kilometrů v hodině, které bylo nahrazeno omezením na 70 km/h. „Na stejné silnici bylo omezení rychlosti na 70 km/h zavedeno z obou směrů také na křižovatce u Býčkovic, neboť zde docházelo k většímu množství střetů," dodal Kovařík.

Aktuálně se na silnici I/15 zpracovává požadavek na vykácení zeleně, kdy při kolmém přejezdu hlavního tahu z Třebenic ve směru na Teplou není na křižovatce při pohledu vpravo směrem na Lovosice dostatečný rozhled. V tomto úseku došlo nedávno k úpravě vodorovného značení, posunutí stop značek a tím došlo ke zhoršení přehledu při dávání přednosti.

Co a kde čeká na řidiče nového?- úpravy omezení rychlosti a výstražného značení v místě častých nehod na trase mezi Litoměřicemi a Třebouticemi
- obousměrné omezení rychlosti na křižovatce u Býčkovic
- změna omezení rychlosti na železničním přejezdu u Lukova
- výměna kruhového objezdu za křižovatku v Lovosicích
- omezení rychlosti u odbočky k dálnici u Siřejovic

Kovařík dále upozorňuje na změny v Lovosicích: „Na křižovatce u kapličky byl odstraněn provizorní kruhový objezd. Dopravní inspektorát usiloval o zavedení stabilního kruhového objezdu vzhledem k faktu, že zde vyjíždějí hasiči nebo záchranná služba, a z vlastních zkušeností víme, že zde často dochází k nebezpečným situacím, ale bylo ovšem rozhodnuto jinak a místo kruhového objezdu je klasická průsečná křižovatka."

Před stejnou křižovatkou směrem od Siřejovic zmizelo i omezení rychlosti, které zde bylo dříve z důvodu nevyhovujícího stavu povrchu vozovky, zákaz předjíždění s omezením rychlosti na 70 kilometrů v hodině byl ale umístěn o dva kilometry dále ve směru na Siřejovice. Dalších míst na Litoměřicku, která si žádají změny v dopravním značení, je hned několik aktuálně se jeví jako problémový sjezd z dálnice do Lovosic ve směru od Prahy, kde často vznikají kolony zasahující až do rychlých pruhů, nebo absence přechodu pro chodce u autobusové zastávky v Jenčicích.