Vzhledem k tomu, že je šance získat v příštím roce z MMR i dotaci na realizaci druhé etapy, je třeba urychleně připravit projektovou dokumentaci také na část, která se dotýká ulic Pokratická, U Kapličky a z části i Kubínova. Příležitost promluvit do její výsledné podoby nyní dostává i veřejnost.

„S cílem zjistit představy obyvatel této lokality o způsobu revitalizace pořádáme 30. listopadu komentovanou prohlídku místa s odborníky a městským architektem, na kterou zveme veřejnost. Sraz je v 15 hodin u kapličky," upozornila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

Vyslovit názor však lze i písemně. Do osmi zdejších panelových domů totiž byly tento týden distribuovány anketní lístky, v nichž mohou lidé vyjádřit své představy, jež následně budou zapracovány do projektu. Termín pro odevzdání lístků je 4. prosinec. Sběrnými místy jsou vinotéka U Kapličky, ZŠ Ladova a podatelna městského úřadu. Vyjádřit se lze i prostřednictví dotazníku umístěného na webových stránkách města.

Revitalizace pokratického sídliště má celkem pět etap. Právě finišující první etapa se týká především okolí potoka s návaznými veřejnými prostory a pěší trasy za objekty ulice Alfonse Muchy.

„Již byly položeny zemní rozvody veřejného osvětlení, založeny obrubníky pro nové chodníky, z nichž část je již vydlážděna, včetně přístupů do panelových domů v ulici Alfonse Muchy. Práce probíhají na betonáži opěrné zídky pro travnatou plochu se třemi herními prvky i na rozšíření základů stávající lávky přes potok, která bude mít dřevěný povrch. Zároveň s tím jsou modelovány trasy chodníků podél koryta potoka až k ulici Na Výsluní, zakládány nové travnaté plochy, sázena zeleň a stromy. K instalaci městského mobiliáře dojde na závěr," charakterizoval aktuální stav prací technik odboru územního rozvoje Ladislav Pošík.

Eva Břeňová