„V úterý po 15. hodině se řidiči od nájezdu na most od Vědomic dostali do Hracholusk za neskutečnou půlhodinu. A to se na trase nestala žádná nehoda," volal nám včera jeden rozhořčený řidič z podřipské metropole.

Situaci ještě prohloubili řidiči, kteří při cestě z Litoměřic na Podřipsko dosud jezdili po levém břehu Labe, avšak po uzavření mostu v Litoměřicích začali jezdit po straně druhé a dál přes centrum Roudnice. Situace je podobná období při povodních v letech 2002 či 2013.

Severočeská vodárenská společnost právě dokončuje plánovanou investiční akci z loňského roku, rekonstrukci kanalizace a vodovodu v Bezručově a Masarykově ulici. V prosinci byla dokončena první část prací a nyní na ni navazuje druhá etapa. V úterý byla z důvodu probíhajících oprav uzavřena třída T. G. Masaryka, a proto je neprůjezdná část mezi ulicemi Bezručova a Sokolská, která je však stále přístupná ze směru od zimního stadionu.

Kolony přes Roudnici potrvají nejspíš do konce června, kdy má být dokončena rekonstrukce kanalizace.

„Od 15. do 30. června 2015 bude tato ulice uzavřena od křížení s Bezručovou ulicí až k zimnímu stadionu. Sokolská ulice se tak dočasně změní na slepou s vjezdem od kruhového objezdu z Aleje 17. listopadu. V dotčené lokalitě jsou značeny objízdné trasy ulicemi Jungmanova, Alej 17. listopadu a Vrchlického," uvedl mluvčí města Jan Vancl.

Rekonstrukce kanalizace a vodovodu v těchto dvou ulicích nesnesla odkladu. Při kontrolách bylo zjištěno, že zhruba polovina řadu je zkorodována či narušena. Kanalizace v Bezručově ulici byla postavena v roce 1928, kanalizace na třídě T. G. Masaryka je pouze o jeden rok mladší. Souběžně položený vodovodní řad pochází z roku 1959. Na řad v ulici Bezručova a třídě T. G. Masaryka je připojeno přes 500 obyvatel.