Luboš Nergl a Hana Živcová mají volnou cestu zpět do kabinetu na Gymnáziu Josefa Jungmanna. Nový ředitel školy Miloš Štyks totiž intenzivně s učiteli vyjednává, aby se vrátili. „Pracuje se na tom. Ale zatím není dohoda uzavřena. Věřím, že do soudu to bude vyřešeno,“ sdělil šéf gymnázia.

Ten Deníku již dříve řekl, že ta pravděpodobnost, že soud oba učitelé vyhrají, je veliká. Školu by soudní tahanice a vyrovnání stálo desítky tisíc korun, což by opět zatížilo rozpočet gymnázia. Oba učitelé se již několikrát vyjádřili, že o návrat do školy mají zájem.

Příběh dvou rebelů vznikl před více než rokem. Nespokojenců s bývalou ředitelkou gymnázia Evou Bulasovou (ČSSD) bylo více, avšak Nergl s Živcovou jako jediní dostali vloni v létě výpověď.  Současná projektová manažerka na krajském úřadě využila výsledků personálního auditu, který rovněž nechala proplatit agentuře Gnostika Consulting –  a to 166 800 korun za tiché podpory radního pro školství Petra Jakubce a náměstka hejtmanky Pavla Koudy (oba ČSSD).

O návratu Nergla a Živcové rovněž vyjednával dnes už bývalý dočasný ředitel gymnázia Vlastimil Klobása, který ale podle kritiků z řad rodičů jednal liknavě z důvodu probíhajícího výběrového řízení. „Oba učitelé v nejbližší době nastoupí znovu do školy, což si pochopitelně vyžádá zásah do výuky i do rozvrhu,“ konstatoval Štyks.