Od podzimu je plně využíván volnočasový prostor Hasičárna, který vznikl po rekonstrukci bývalé hasičské zbrojnice. Místní obyvatelé i návštěvníci si cení lepší dostupnosti různých míst v městysi po uskutečnění vůbec nejnáročnější akce, jíž byla modernizace veřejného prostoru.

Na rekonstrukci čeká více objektů
Letos se chtějí Brozanští věnovat hlavně projektové přípravě akcí, které si v tomto volebním období naplánovali. Je to především rekonstrukce a zateplení několika obecních objektů s komerčními a veřejnými prostory, jako je zdravotní a obchodní středisko. Rekonstrukcí by mělo projít i podkroví školy s vytvořením nových odborných učeben.

„Máme vypsánu studii na budovu úřadu, abychom zjistili, zda se vyplatí starý objekt rekonstruovat, nebo zda bude lepší ho zbořit a postavit nový. Díváme se do budoucnosti, současný stav by už nemusel stačit, nechceme se stát střediskovou obcí, ale uvažujeme o tom, že až dojde ke konsolidaci státní správy, budeme moci nabídnout sousedním svobodným obcím výkon některých úředních činností a odlehčit jim tak práci. Budova úřadu bývala v prvopočátku obytnou částí bývalého mlýna a statku, ale dnes už nemá historickou hodnotu. Chceme na změnu připravit veřejnost a vyvolat k ní diskuzi, aby ji přijala za svou a dům zapadl do rázu centra městyse," vysvětluje starosta Václav Bešta.

Zajišťují hasiče i sběrný dvůr
Městys svým způsobem okolním obcím už vyšel vstříc. Prostřednictvím své jednotky zajišťuje smluvně požární ochranu sousedním Doksanům a Rochovu, od tohoto měsíce nově i Dolánkům nad Ohří. Obyvatelům stejných obcím, ale i Brňan, Chotěšova, Keblic a Nových Dvorů, umožňuje ukládání vytříděného komunálního i nebezpečného odpadu ve svém sběrném dvoře.

„S jejich zapojením jsme počítali už před čtyřmi roky ve studii projektu sběrného dvora. Ten by měl sloužit každému majiteli nemovitosti na venkově, aby několikrát do roka po úklidu přivezl všechno, čeho se potřebuje zbavit a na dvoře to podle příkazu obsluhy roztřídit do kontejnerů," dodává starosta.