Žena, která měla vystupovat pod cizím jménem, prý nezpůsobila škodu vyšší než 5 tisíc Kč. Ozývá se však stále více poškozených. Policie proto vyzývá – kontaktujte přímo nás.

„Nepodařilo se nám kontaktovat všechny postižené. Proto se výše škody nepřesáhla částku pěti tisíc. Celá věc tak byla překvalifikovaná na přestupek. Proto vyzýváme všechny, kdo mají v tomto případě podobné zkušenosti, aby to neváhali sdělit přímo na oddělení Policie ČR," uvedl policista z Roudnice nad Labem.

Ačkoliv se od posledního článku o problémové chovatelce Věře Macourkové či Zirové ozvalo Deníku se svým příběhem o koupi nemocného štěněte ještě několik postižených, tito lidé ve většině případech policii nekontaktovali. I přes spolupráci Deníku s vyšetřujícím oddělením policie tak nebylo možné dohledat některá svědectví majitelů uhynulých zvířat.

Veronika Macourková.„Od paní Zirové jsme si koupili štěňátko, které dostalo týž den průjem a zvracelo. Paní nám nabídla jiné.Vzali jsme si jej, ale druhý den navečer se situace opakovala. Navštívili jsme veterináře a za 8 dnů štěňátko umřelo. Podala jsem u soudu zahájení správního řízení, byl mi doručen platební výměr adresovaný paní Zirové, že mi musí zaplatit částku 11.500 Kč. To však neučinila," sdělila poškozená Eva Štěpánková.

Také identita chovatelky je stále nedořešená. „Podařilo se nám zjistit, že adresa, na které bydlí paní Macourková a odkud měla prodávat psy paní Zirová, se shoduje. Více však nebylo prokázáno," konstatoval policista. Deník má k dispozici tvrzení několika lidí, kteří podle fotografie identifikovali paní Macourkovou jako Zirovou, která jim štěňata prodávala.

Celý případ předala policie na přestupkovou komisi. „Věc byla odložena 2. listopadu. Nešlo totiž o podezření z trestného činu," vysvětlila tisková mluvčí Policie ČR Litoměřice Pavla Kofrová. Jak Městský úřad Věru Macourkovou potrestá a zda tak vůbec učiní, se teprve ukáže.