Špittová byla v roce 2011 u vzniku závodního výboru odborové organizace Úřadu práce v Litoměřicích. Důvodem byly změny v resortu ministerstva práce a sociálních věcí za Jaromíra Drábka.

„Ministr připravuje takové kroky, které v konečném důsledku mohou zničit sociální stát, a dopady pocítí každý občan," uvedla Špittová pro Deník v srpnu 2011. O pár měsíců později byly zavedeny kontroverzní sKarty.

Špittová je ale nyní v pozici ředitelky školy, zvítězila mezi sedmi uchazeči. Škola se podle vedení obce, která je zřizovatelem, nenachází v dobré kondici. To má nová ředitelka změnit. „Možnosti školy jsou dány nejen kvalitou pedagogů, ve kterou doufám, ale také finančními prostředky, kterými disponuje," konstatovala ředitelka pro obecní zpravodaj.

Důraz chce klást na kvalitní výuku hlavních předmětů, jako je český jazyk a matematika. Více prostoru věnovat především angličtině. „Ráda bych ve škole prosadila změny v rozvrhu vzhledem k angličtině. Tu nabídneme dětem v mateřské škole a na základní už od první třídy," nastínila plány Špittová.

Další inovací má být v křešické škole výuka matematiky podle metody profesora Hejného. „Alternativní směry v pedagogice jsou velmi zajímavé a některé alternativy budeme jistě uplatňovat," uvedla nová ředitelka. Ta také doufá v to, že v nejbližší době nedojde ke spojování tříd kvůli úbytku žáků.