Společnosti, která areál provozuje totiž v červenci příštího roku končí smlouva. Jméno nového nájemce má být podle zástupců města Litoměřice, kterému areál patří, známo do letošního listopadu.

„Na posledním jednání zastupitelstva jsme řešili, jakým způsobem vypíšeme veřejnou soutěž na provozovatele výstaviště. Je několik možností, musí být rozhodnuto do listopadu s ohledem na výstavy na příští rok, přihlásit se může kdokoliv, kdo splní podmínky, počítáme i se současným nájemcem. Hlavní podmínkou vítěze je zachování výstav,“ přiblížil Karel Krejza, litoměřický místostarosta.

Jitka Matoušková, ředitelka společnosti Výstavy, která je současným nájemcem areálu, potvrdila, že tato společnost má zájem areál dále provozovat.

„Dosud však neznáme podrobnosti ani podmínky výběrového řízení,“ doplnila ředitelka s tím, že ať bude nájemcem kdokoliv, čeká jej a město debata o rekonstrukci dvou pavilonů.

„Řadu let byl areál v podstatě jen udržován. Rozsáhlou rekonstrukci, případně demolici a výstavbu nových objektů vyžadují pavilony B a C,“ přiblížila Jitka Matoušková.

Společnost Výstavy s.r.o., provozuje areál a organizuje výstavy v objektech Zahrady Čech již 17 let.

Nejbližší akcí bude v areálu 35. ročník zahradnického veletrhu Zahrada Čech. Každoročně tuto akci navštíví okolo sto tisíc lidí. Letos proběhne od 16. do 24. září. „Návštěvníci se mohou se těšit na různorodý a zajímavý sortiment pro zahrádkáře a také na bohatý kulturní a doprovodný program,“ uvádějí pořadatelé.

Michal Závada, Radek Pešout