Podle informací uvedených na panelu u stavby mělo být přístaviště hotové ve čtvrtek 23. února. Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by tady první lodě mohly zakotvit. Ze srovnání s fotografiemi z loňského listopadu vyplývá, že postup prací je sice znatelný, ale rozhodně se ještě neblíží finále.

Na molo o délce 75 metrů stále není bezpečný přístup ze břehu, chybí podlážky i plánované napojení na elektřinu.

Stavba přerušila romantickou cyklostezku podél Labe a komplikuje jak průjezd cyklistů, tak průchod místních včetně maminek s kočárky, které už se naučily obcházet stavbu místy rozbahněným terénem.

Mezi Roudnicí nad Labem a Dobříní je omezen průchod kvůli stavbě přístaviště malých lodí. Stavba má být dokončena v únoru 2023.
Stavba přístaviště komplikuje průchod kolem Labe v Bezděkově

Státní fond dopravní infrastruktury vyčlenil na stavbu 27,1 milionu korun. Cílem přístaviště je zajištění možnosti krátkodobého a střednědobého stání pro až 15 malých rekreačních plavidel o užitné délce do 20 metrů. "A to včetně zajištění bezpečného nástupu a výstupu cestujících a odběru elektrické energie a vody ze čtyř odběrných sloupků. Přístaviště bude veřejného charakteru,“ informovalo Ředitelství vodních cest ČR.