Ivan Přikryl se stal členem hnutí Severočeši.cz a na Litoměřicku se chce ucházet o přízeň voličů. Někdejší člen ČSSD a spolupracovník Jiřího Paroubka tak bude bojovat o mandát, který zastává Alexandr Vondra (ODS).

„Jako člen hnutí Severočeši.cz jsem registrován v Mostě. Mám vyhrazenou určitou autonomii, ctím ale volební program hnutí. Je to určitý kompromis," sdělil Přikryl, který startuje kontaktní volební kampaň. „Z ČSSD jsem vystoupil vloni v říjnu, kdy jsem byl členem na Praze 9."

Přikryl má podle svých slov pronajatý byt v Roudnici nad Labem. Při své kampani chce akcentovat svůj vztah k regionu, ve kterém do roku 1995 žil. „Zaměřím se i na témata jako je sport, bytová politika a tvorba zákonů. V tom spatřuji hlavní roli Senátu," uvedl kandidát novinářům.

Přikryl se považuje za zkušeného legislativce, v době Paroubkova premiérování vedl Úřad vlády a napsal i stanovy jeho nové strany NS-LEV21. Vloni se angažoval i v kauze litoměřického gymnázia.

„Na senátora jsem chtěl kandidovat už v roce 2006 a za ČSSD i letos. Tehdy dostal přednost Robert Kopecký a nyní Hassan Mezian. Přijal jsem tedy nabídku Severočechů," dodal Přikryl.