Na tři tisíce diváků očekává v sobotu v ústeckém Letním kině Jiří Klement Rous. Pořádá zde totiž velkolepou show slovenské Tublatanky a ostravského heavy metalového Citronu se zpěvačkou Tanyou a Láďou Křížkem.

Areál a pokladny se otevřou v 16 hodin, vstupenky k prodeji budou i na místě před koncertem. Samotná show začne v 18 hodin.

KOPANÁ - ilustrační foto.
Kam na fotbal o víkendu

„Prosíme, aby fanoušci nechodili na poslední chvíli. Zájem o koncert je velký, budeme všechny u horního i dolního vstupu páskovat a kontrolovat, že u sebe nemají zbraně a alkohol. Koncert musí začít včas bez ohledu na to, zda budou všichni vpuštěni. Musíme dodržet noční klid ve 22 hodin,“ informoval pořadatel s tím, že každý návštěvník dostane CD s hity obou kapel.

„Začne Tublatanka, pak hraje Citron s Tanjou. Na závěr je velké finále, kdy vystoupí všichni najednou,“ doplnil Jiří Rous.
Většina míst v Letním kině je pod střechou, takže návštěvníci se nemusejí obávat prudkého slunce nebo naopak přeháňky.

ZDOLEJTE PEVNOST

Řada akcí se chystá i na Litoměřicku. V sobotu 2. června se na zámku v Roudnici nad Labem koná například Roudnický festival, který zve na Rosťu „Elvise“ Pechouška, Roberta Křesťana a Druhou trávu a kapely Bordo či Yo Yo Band.

Pevnost Terezín bude žít od 1. do 3. června unikátní dobrodružnou zábavou včetně závodu Sapér. Ten protáhne závodníky bludištěm podzemních chodeb Kavalíru 2 a terezínské pevnosti. Je pro dobrodruhy a ukáže, co v člověku je.

DO NITRA REMORKÉRU

Lidem v Děčíně se v sobotu otevře remorkér Beskydy, poslední zadokolesový remorkér na Labi, jehož osud ještě před pár lety visel na vlásku. Klapavý rachot koles a mohutný zvuk lodní sirény zná téměř každý Děčíňan. Nyní budou moci lidé poznat i to, odkud tyto zvuky vycházejí. Dost ale bude záležet na tom, kolik bude v Labi vody.

Litoměřickým propagátorem hmyzího jídelníčku je učitel Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb Ladislav Pertl.
Zahrada Čech: Festival jídla láká na hmyz

O možnosti alespoň občasného otevření památkově chráněných Beskyd veřejnosti se začalo mluvit loni na podzim. Nedávno dotáhlo děčínské oblastní muzeum a Ředitelství vodních cest, kterému jedinečná loď patří, své snahy do konce a podepsaly memorandum o spolupráci.

„Beskydy zůstanou nadále živou lodí, budou sloužit na řece. Jednou za tři týdny či za měsíc budou otevřené veřejnosti,“ slíbil ředitel oblastního muzea Vlastimil Pažourek. To, že se bude jednat o živou památku, je neobvyklé. Většinou jsou podobné muzeální lodě vyřazené z provozu a slouží pouze jen prohlídkám.

O zajímavou akci nepřijdou ani obyvatelé Teplicka. Háj u Duchcova na sobotu chystá slavnosti k oslavám 100 let od založení Československa. Vystoupí bavič Vláďa Hron, dechovka Sadovanka, dětem zahraje představení O Aničce ze mlejna Divadlo „M“. Přijede také Radim Uzel.

Cyklobus před startem.
Oblíbený cyklobus vyjede už v sobotu