V zábavném programu na návsi, který zahájila skupina Vivasong, se pobavily i děti při Námořnické pohádce v podání Divadélka Romaneto. Svým sousedům přes Labe přijela rovněž tradičně zahrát kapela Šraml Žíznivé osady z Libotenic.

Večerní program sice krátce přerušil déšť, ale nakonec se počasí umoudřilo, k poslechu a tanci zahrál roudnický FORMAT a nakonec se uskutečnila i ohňová show.

Pořadatelé nezapomněli ani letos vyhlásit k pouťovým oslavám soutěž o nejlepší chodounský koláč. K pouti a oslavám přispěl i místní fotbalový klub pořádáním celodenního Memoriálu Mirka Berana.

„Jubileum si naši občané a přátelé připomenou ještě při dvou akcích. Do oslav jsme zařadili i hojně navštěvované setkání rodáků a přátel Chodoun a Lounek, které pořádá spolek Zvonice 27. srpna v Lounkách na sále U Stuchlých. V tamní Galerii vesnických tradic bude odpoledne zahájena výstava nazvaná Tradice česání chmele, kterou doplní na zahradě druhá soutěž v česání chmele, jež byla loni vyhlášena k jubileu natáčení muzikálu Starci na chmelu. Vůdčí osobnosti spolku, manželé Zdeňka a Zdeněk Tomášovi, pak v listopadu uskuteční křest druhého dílu knihy nazvané Učebnice Chodoun a Lounek," prozradila starostka obce Marie Cimrová.