Jednání nabídlo poslední možnost politickým stranám k bezplatné prezentaci před nadcházejícími komunálními volbami s využitím různých lokálních problémů.
Městská rada navrhla zastupitelům projednat celkem 16 bodů. Největší diskuse se rozvinula po schválení základních bodů, a to k otázce změn vlastnictví nemovitostí. Jen tento bod si vyžádal debatu trvající půl druhé hodiny. Bodem sváru byl především bezúplatný vklad pozemků města na Ostrově do projektu Národního olympijského centra vodních sportů Račice – Štětí pro vybudování nové loděnice a tréninkového centra u Labe. Zastupitelstvo se protáhlo do 22 hodin.

„Pozemky jsou vkladem našeho města do projektu, který podpořil Ústecký kraj 60 miliony korun a připojilo se k němu i několik dalších obci v sousedství. Návrh nové loděnice a tréninkové zázemí nebude sloužit jen vrcholovému sportu, ale je příslibem pro udržení činnosti současných a vznik nových oddílů soustředěných v Klubu vodních sportů Štětí. Jeho vybudování si vyžádá přemístění areálu pro skateboard mimo zátopovou oblast. Mimo to jsme schválili výkup domu poblíž hasičské zbrojnice, který SDH využije k rozšíření svého zázemí a město tam poskytne prostor pro další prvky integrovaného záchranného systému," vysvětlil starosta Štětí Tomáš Ryšánek.

Zastupitelstvo schválilo všechny předložené body. Je mezi nimi i usnesení, kterým se bude řídit nové zastupitelstvo, tedy i rozpočtový výhled a akční plán města na roky 2015 až 2018. Zastupitelé přijali poslední obecně závaznou vyhlášku č. 4/2014 o stanovení koeficientů pro výpočet daně z nemovitých věcí.

Zastupitelé rovněž schválili  zapojení města, které se stalo členem Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, do regionálního projektu Města –  brány poznání.