Velký zájem vzbudily především některé z novinek, a tak se Roudnice může těšit na řadu nových módních návrhářů a stylistů, mladých novinářů a fotografů. Velký zájem je také o již fungující kroužky jako jsou sportovní hry, mažoretky, roztleskávačky, keramika nebo třeba dramatický kroužek.

„Již nyní je patrné, že se otevře většina nabízených zájmových útvarů. Někde uvažujeme o rozdělení na dvě skupiny, v některých kroužcích zbývají poslední volná místa. Přihlásit se ještě lze například na elektroniku, šachy a deskové hry, 112 hasiče, policii a záchranáře, dogdancing (tanec se psem), sportovní hry pro starší žáky nebo na přípravu předškoláka. Poslední volná místa jsou i v dalších kroužcích, které samozřejmě nelze všechny jmenovat. Zápisy budou probíhat nejdéle do konce října. Kapacity jsou však omezené, proto je lepší přijít včas," říká ředitelka DDM Trend Jarmila Vošahlíková.

Kromě přípravy kroužků a zápisu dětí zaměstnanci DDM připravují zajímavé podzimní akce. Po prezentaci na Farmářských trzích a Roudnickém vinobraní budou následovat výtvarné dílny. Již brzy bude v Trendu prezentována novinka letošního roku pletení z papíru. Proběhne první podzimní tvořivá dílna pro děti i dospělé. „Do tvořivé dílny Pletení z papíru, která se pro veřejnost otevírá na sv. Václava, tedy v sobotu 28.září, zveme učitele základních a středních škol i veřejnost. Každý, koho tato technika výroby košíků a dekorací zajímá, může přijít vyrábět ve 14 hodin do učebny estetiky DDM Trend," zve všechny zájemce ředitelka DDM Trend Jarmila Vošahlíková.

V prostorách u jídelny ZŠ Školní (bývalého Matýsku) si lidé budou moci vytvořit některé dekorace z papíru. Věneček, dekorační podložku, stojánek na tužky nebo košíček. Kurzem provede Kateřina Ďurinová, která od letošního roku otevírá kroužek pletení z papíru pro školní děti.

Další podzimní výtvarné dílny proběhnou v říjnu a v listopadu. V sobotu 19.října se budou v Trendu vyrábět šperky z Fimo hmoty, 9.listopadu proběhne výtvarná dílna s názvem Korálkování a 23.listopadu Vánoční vyrábění.

Ze služeb, které DDM Trend nabízí, vzbuzují pozornost také burzy oblečení, sportovních a dalších potřeb. Podzimní burza se uskuteční ve dnech 20. 22.září.

Zdeňka Fillerová, DDM Trend