„Rekonstrukce začala v srpnu, ukončena byla na konci září," sdělila libochovická starostka Jana Holá. Ta je ráda, že objekt z 80. let, který byl zanedbávaný, se nyní tváří jako nový.

„Dodavatelská firma byla tlačena k tomu, aby ty nejhorší práce byly o prázdninách, neboť v té době byla školka bez dětí. Výměna oken a fasáda probíhala v září, aby škola mohla fungovat," uvedla při slavnostním otevření „nové" školky Renata Beranová, která měla na městě projekt na starosti.

„Celkové stavební náklady jsou 8 460 446 korun, z toho dotace ze Státního fondu životního prostředí činí 1 852 704 korun a z městské kasy na zateplení školky bylo uvolněno 6 607742 korun," nastínila Beranová.

Podle referentky správy městského majetku bylo cílem školku zateplit a zhodnotil majetek města. „Proto je dobré, že zastupitelé souhlasili s financováním revitalizace z peněz městského rozpočtu," konstatovala Beranová. Ta zmínila i další akci, která v současnosti probíhá.

„Dalším zateplováním prochází dům s pečovatelskou službou. Práce probíhají ještě nyní, práce mají být ukončeny 13. listopadu a začalo se na konci srpna. Zatím to vypadá, že termín bychom měli stihnout," řekla Beranová. „Náklady jsou zhruba kolem pěti milionů korun. Dotace je zhruba dva miliony korun. Z toho největší investice jde do rekonstrukce střechy, což je z pohledu dotace neuznatelný náklad."

A aby toho nebylo málo, podle Beranové se bude zateplovat i základní škola. Na ní má město také dotaci. „Jsme ve fázi těsně před uzavřením smlouvy se zhotovitelem. Měli bychom začít vyměňovat okna na tzv. nové budově školy do konce roku. Na jaře se bude pokračovat v zateplování pláště budovy," popsala.